24 oktober 2008

Mjukstart i värmen

I vanliga fall är det tuffast i början av ett uppdrag. Allt ska igång. Den här gången blev det annorlunda. Emmanuel på väg hem från Panafrikanska mötet i Joburg. Utan generalsekreterare stannar SLRCS. Problem i norr skickade Fadille – som är nästa veckas team leader - på oväntad flerdagarstur, hemma först på söndag. Med tf GS har dock en budget för de två veckorna finslipats och idag dök föreningens rutinerade ordförande upp för lite prat.

Men, en av medarbetarna, 39 år, skulle begravas idag kl 14 och i stort sett hela kontoret inklusive chauförer tänkte närvara, självklart. Så redan strax efter 13 är jag åter på hotellet. En timme i solen på balkongen, ett par timmar med diverse skrivjobb.

Lazy man.

Standard Times, en av otaliga tidningar som finns att köpa i bilköerna varje morgon, toppar med jobb i Irak för arbetslösa ungdomar. Arbetsmarknadsministern ger klartecken, men höjer ett varningens finger: Vi kommer inte att tillåta att våra bröder och systrar blir utnyttjade bara för att det är ont om jobb hör hemma.

En annan tidning, The Exclusive, förutser en regeringsombildning. Presidenten har satt betyg på ministrarnas insatser under det år som gått, men vägrar att avslöja något än. Påstår bladet.

Kollar kusin Lars i Rapport. Inslaget är 1’53”, Lars bidrag 20”, det tar drygt 10 minuter att komma igenom, snabbare är inte hotellets trådlösa. Poängen är att byggarna behöver myndigheternas kontroller för att klara säkerheten. Skär inte ner Arbetsmiljöverket, då ökar olyckorna. Hm. Det är nåt som inte stämmer.

Men en redi pôjk i TVn är han, Lars.

Avslutar kvällen med pizza, hade glömt hur bedrövligt dålig den är. TVn på rummet visade svartvit CNN igår, idag går den inte alls igång. Jag går och lägger mig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Förtroende är bra , kontroll är bättre , är ett gammalt uttryckssätt. Tyvärr är branschen så fragmenterad idag att den tesen stämmer. De stora byggarna är duktiga på det som kallas systematiskt arbetsmiljöarbete, men över 60% av de små gör inget. Det är där kontrollen behövs.
Olycksfallen går städigt ner i statistiken, och frågan är varför dödsfallen ökar. Det vet vvi inte riktigt men många småföretag är inblandade. Så dä så. Snygg bild förresten

Leila sa...

Ingår det i roomservice att bli fotograferad? O.O

Gunnar sa...

Min fundering går ut på om man kan ropa på statlig kontroll ibland, eller om man därmed anger en generell utväg. Skatteverket som kollar diverse löneförmåner, socialstyrelsen som tittar på vad-vet-jag. Om småföretagen kommer i skottgluggen dröjer det nog inte länge förrän byggfacket ber om en särskild koll på nya aktörer från diverse länder. Då vidgas snabbt debatten. Hur gick det förresten med tjejen som ramlade?

Gunnar sa...

Leila, tjejerna som sköter om mig står i kö. Men det hjälper att ha s k pensionatsarmar.