6 maj 2011

Reddi restaurant – for one and for alls

Dusman Mary jobbade på KK vaktbolag här hos oss, men tyckte inte det var hennes grej, riktigt. Så när jag började kolla om det fanns intresse för en lunchrestaurang på vår compound, då anmälde hon sig. Dusman Mary insåg dock att hon inte skulle klara det själv så hon värvade Oliver: ”vi delar på lönen”.  Två veckor senare öppnade Reddi restaurant. Två rätter varje dag, standard för 5 pounds, special för 15, fruktsallad 5. Köp ett häfte med tio luncher och du får en flaska vatten utan extra kostnad. Lönen är blygsam, men vi kör vinstdelning.


Och Reddi fick omgående godkänt! 10-12 gäster varje dag. Alla är vinnare: Dusman Mary och Oliver (som var arbetslös) har startat eget, vi slipper åka långa vägar för att äta lunch, det blir billigare för alla och vi får en pratstund i vår egen personalmatsal. Idag Chicken wings med ships…

På eftermiddagen hörs vacker sång från meeting hall. Övning inför söndagen: 8 maj är Internationella rödakorsdagen, då föddes grundaren Henry Dunant, som nu blickar ner på sina efterföljare i Juba. Det ska stor samling av frivilliga här hos oss, tal och ”coloured water” dvs. 7up och Pepsi. Inga väldiga arrangemang på stan, eftersom ett identitetsbyte är förestående. Svårt att vifta med halvmåneloggan när det snart är dags för byte av namn och symbol.

4 kommentarer:

Anne sa...

Detta är verkligen toppen! Hoppas vingarna med skepp är lika gott som det låter.

Ellen sa...

Tack för trevlig läsning! Hur länge blir du kvar i söder den här gången?

Jake sa...

Kycklingvingar och skepp är min favorit!

Gunnar sa...

Hej Ellen, hade tänkt vara på Öland vid midsommartid, men hoppas dessförinnan få lämna över till en dansk med hjärtat på rätta stället!